Switch to full site
Engine Repairs, Modifications, Diagnostics, Tuning, Upgrading, Questions.

<a href="https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N8334.275400VERTICALSCOPEINC./B20209277.204028354;dc_trk_aid=407011718;dc_trk_cid=94070067;dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment="target="_blank"><img src="https://tpc.googlesyndication.com/pagead/imgad?id=CICAgKDrrqWwMRCAARgcKAEyCN4sAjjtai4k" border="0" align="right">
<IMG SRC="https://ad.doubleclick.net/ddm/trackimp/N8334.275400VERTICALSCOPEINC./B20209277.204028354;dc_trk_aid=407011718;dc_trk_cid=94070067;ord=;dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=?" BORDER="0" HEIGHT="1" WIDTH="1" ALT="Advertisement">
Post a reply

dtc 13. volt readings. o2 part #

August 11th 2014, 11:13pm

Hi . I got dtc 13 on my astro . I belive this code was "no conection to o2 sensor . My wire from o2 to ecm is ok. And when i start up the car the o2 sensor makes 0.121 volts and climbing ..
What value should i have when its ok?
I read there is diffrent o2 sensors , wich one should i get if i need one ?

Re: dtc 13. volt readings. o2 part #

August 12th 2014, 8:28am

First, verify that you really need one.

Reset your ECM by disconnecting the battery for a couple minutes, then re-connect. Then check codes, then drive it around for 20-30 miles, check codes again.

It grounds through the bung that it's screwed in to on the Y pipe. Make sure it's clean and seated. And make sure your Y pipe is well grounded.

Replace it, if needed, with whatever the LAP shows as appropriate for your year van. I think you have only one O2 sensor, UPstream of the CAT. They always want to know "Is it upstream or downstream of the cat?".


Lump

Re: dtc 13. volt readings. o2 part #

August 13th 2014, 8:09pm

resetting didnt help.
yeas i only have one , didnt see any ground wire on the exhaust , but i meashured good connection to the ground . i will add a jumpcable to test if theres any diffrence .
any one have the part # for the o2 ?
Post a reply